Nordiska motståndsrörelsen i Visby tidigare i år. Foto: Foto: Tommy Söderlund / TT / Kod 11469

V överklagar polistillstånd

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiet centralt överklagar polisens tillstånd för Nordiska motståndsrörelsen att hålla möte i samband med Almedalsveckan.

– Almedalsveckans syfte är att utveckla demokratin genom ett öppet samtal. Att tillåta en nazistisk våldsbejakande organisation att vara där motverkar syftet, säger Mia Sydow Mölleby, gruppledare för Vänsterpartiet i riksdagen.

Polisen har givit tillstånd för Nordiska motståndsrörelsen att hålla ”allmän sammankomst” under politikerveckan i Alemdalen. Det är detta tillstånd som Vänsterpartiet nu överklagar.

– Almedalsveckans syfte är att utveckla demokratin genom ett öppet samtal mellan politiska partier, civilsamhällets organisationer och allmänheten. Att tillåta en nazistisk våldsbejakande organisation att vara där motverkar syftet, säger Mia Sydow Mölleby, gruppledare för Vänsterpartiet och ledamot i VU, i ett pressmeddelande.

Redan tidigare har den politiska majoriteten i tekniska nämnden på Gotland bett polisen om att dra tillbaka tillståndet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer