Denisé Cassel (KD), kommunalråd och gruppledare i Linköping. Foto: pressbild

Våldet i Skäggetorp – politiker i möte med polisen

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen träffade kommunledningen i Linköping polisen med anledning av den senaste tidens våldsvåg i Skäggetorp.

Syftet med mötet var att etablera en kommunikation och dialog, skriver Allians för Linköping i ett pressmeddelande. I lördags sköts en ung man till döds strax efter klockan 20 i Skäggetorp.

– Nu räcker det, vi har ett ansvar att göra allt vi kan för att ingen av våra kommunmedborgare ska känna rädsla över att bli skjuten eller överfallen. Om vi inte agerar riskerar vi att erodera tilliten i hela samhället, säger Denisé Cassel (KD), 1:e vice kommunstyrelseordförande.

Linköping

Vidare menar hon att en ökad dialog med polisen ökar tryggheten i stadsdelar i Linköping.

– Kommunstyret och polisen kan aldrig samverka för mycket, säger Denisé Cassel (KD).

”Det var ett bra möte”

På mötet medverkade lokalpolisområdeschef med ansvar för polisen i Linköping och kommunpoliser.

– Det var ett bra möte de har god koll på det som händer i Skäggetorp sen kan jag inte gå in på vad vi pratade om. Men det finns saker där vi från kommunen kan bli bättre, säger Denisé Cassel (KD)

Vad är det du syftar på?

– Vi kan bli bättre på att bjuda in till dialog och vara lyhörda, vi behöver träffas, vi kan alltid bli bättre, säger Denisé Cassel (KD)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet