Roland Sternegård och Mikael Regnéll var två väljare som valde att komma till vallokalen i Mjölby för att rösta. Hör i klippet vilka frågor som Roland Sternegård tycker är viktigast Foto: SVT

Väljare: ”Jag vill kunna påverka vårt samhälle”

Publicerad

Vallokalerna är öppna och rekordmånga väntas rösta i EU-valet 2019.
Vi besökte en vallokal i Mjölby för att träffa några väljare.

– Det är en skyldighet för mig som medborgare att rösta i valet. Jag vill kunna påverka det samhälle som vi lever i med det lilla som jag kan, säger Roland Sternegård.

Vad var det som fick dig att välja det parti som du valde idag?

– Ja, det partiet ligger ju närmast mig. Jag kan svara ja på de flesta av deras frågor som de jobbar och lever för, säger Roland Sternegård.

Hör klippet ovan vilka frågor som Roland Sternegård tycker är viktigast.

Mikael Regnéll hade också valt att rösta direkt vid vallokalen idag. Han hade klart för sig vilket parti han skulle rösta på.

– Jag har tittat på debatter, läst artiklar, och följt valet så mycket jag kan. Så jag känner mig nöjd med det val som jag har gjort, säger Mikael Regnéll.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

EU-valet 2019

Mer i ämnet