Det kan vara en varg som sprang igenom Ljungsbro på lördagsmorgonen. Foto: Tomas Nilsson/Privat

Varg dök upp mitt under frukosten

Uppdaterad
Publicerad

Då familjen Nilsson satt och åt frukost på lördagsmorgonen fick de se något oväntat springa förbi i trädgården.

Det var strax innan halv nio, mitt i frukostbestyren, som Tomas Nilsson och familjen fick syn på en varg som sprang genom deras trädgård i Ljungsbro utanför Linköping.

– Den rundade huset så jag sprang runt till andra sidan och såg den springa iväg, säger Tomas Nilsson.

Visade filmen för jägare

Tomas Nilsson visade filmen för sin pappa som är jägare.

– Han kunde inte säga säkert vad det var så han skickade vidare den till en vän som har bra koll, han säger att det är en varg, säger Tomas Nilsson.

Den senaste tiden har varg skymtats inte allt för långt ifrån Ljungsbro. Enligt databasen Skandobs, som Länsstyrelsen i Östergötland uppmanar allmänheten att rapportera rovdjursobservationer till, sågs en varg vid Herrbeta mellan Linköping och Norrköping så sent som i torsdags.

– De kan ju springa flera mil om dagen så det vore ju inte omöjligt att det är en av dem som setts häromkring den senaste tiden, säger Tomas Nilsson.

LÄS MER: Rovdjursspåraren: ”Det mesta talar för att det är en varg”

”Mycket småbarn i området”

Familjen har blandade känslor över att ha det vilda djuret så nära inpå knuten.

– Det är ju inte varje dag man får se varg. Det är roligt, men samtidigt kanske inte helt tryggt med tanke på att det är så mycket småbarn i området, men sen vet man ju inte om den är farlig heller, säger Tomas Nilsson.

Den treåriga sonen var dock inte helt övertygad om att det rörde sig om en varg. I klippet hörs han ropa ”påskharen”.

– Vi såg en hare i trädgården i höstas och då fick han höra att det var påskharen, så han trodde väl att det här var det också, säger Tomas Nilsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.