Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vätternrundans vd Oskar Sundblad berättar om satsningen på 18-åringarna i klippet. Foto: TT/Vätternrundan

Vätternrundan bjuder 18-åringar på avgiften

Publicerad

Vätternrundan bjuder de som är födda 2004 och alltså fyller 18 i år på deltagaravgiften. Enligt motionsloppets vd är det delvis på grund av att idrotten tappat många aktiva under pandemin.

Siffror som Riksidrottsförbundet tagit fram säger att 700 000 färre idrottsaktiviteter registrerades 2021 jämfört med 2019.

Vätternrundan består av flera olika lopp och det som kallas 315 kilometer har en åldersgräns på 18 år. De som är yngre eller inte vill cykla runt hela sjön har andra lopp att välja på. (Se faktarutan.)

Har du några rekommendationer angående val av cykel?

– Det viktigaste är att man har en cykel som fungerar. Sedan är det kanske enklare att cykla på en racercykel, men vi har exempel på dem som använder en cykel från 1937. Det finns också de som kör nya cyklar i 100 000-kronorsklassen.

– Men Vätternrundan är till för alla!

Hör mer om loppet i videon ovan.

Vätternrundan har arrangerats sedan 1966 av Motala AIF. Ungefär 36 000 cyklister från hela världen deltar i de olika loppen årligen. Förutom det kanske mest kända 315 kilometersloppet finns; Halvvättern 150 km, Tjevättern, 100 km, Vätternrundan 100 km, MTB-vättern och Minivättern.

Källa. Vätternrundan

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Motala

Mer i ämnet