Foto: Anna-karin Thorstensson

Victors telefon upphittad

Uppdaterad
Publicerad

Det var den avlidne studenten Victors telefon som hittats på golfbanan bredvid Universitet. Polisen undersöker nu telefonen.

Studenten Victor Karlsson Sehlin försvann på kvällen den 3 maj och kroppen hittades fredagen den 13 maj. Det var efter att polisen sökt med hundpatrull på golfbanan som kroppen påträffades, bara några hundra meter från den festplats där han senast sågs i livet.

Polisen fick samma dag som de fann kroppen in en telefon som lämnats in till golfbanans reception. Nu har polisen undersökt den och kan bekräfta att telefonen tillhörde den avlidne studenten.

Den försvunna Linköpingsstudenten Victor

– Vi kan konstatera att den var Victors och att det är en viktig pusselbit i utredningen, säger kommissarie Daniel Axelsson vid Linköpingspolisen till SVT Nyheter Öst.

Inväntar obduktion

Telefonen ska ha hittats i närheten av utslagshål ett och kroppen vid hål tio. Avståndet mellan de två platserna uppges vara ett par hundra meter.

– Det är för tidigt att spekulera i vad det kan ha för betydelse men vi inväntar mer information om hur studenten rört sig i området, säger Daniel Axelsson.

Nu ska tekniker se över möjligheten att få ut information från telefonen, vilket kan vara problematiskt om den är låst. Under måndagen väntar polisen på ett preliminärt besked från den rättsmedicinska obduktionen.

– Då får vi förhoppningsvis reda på dödsorsaken och utifrån den se om vi kan utesluta brott eller inte.

Undervattensystem i området

Polis och räddningstjänst sökte i flera dammar på universitetsområdet innan kroppen hittades på golfbanan. Bland annat tömdes två dammar och dykare genomsökte kulvertar och ytterligare en damm.

– Det finns ett undervattensystem i området och det kan förklara varför hundarna visat intresse vid flera olika vattendrag, säger kommissarie Daniel Axelsson vid Linköpingspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Den försvunna Linköpingsstudenten Victor

Mer i ämnet