Detta har hänt – Victor spårlöst försvunnen efter studentfest

Uppdaterad
Publicerad

Victor Karlsson Sehlin, 22, har varit spårlöst försvunnen sedan tisdagen 3 maj.

Tisdag 3 maj: Victor, 22, är på en studentfest i universitetsområdet i Linköping, cirka 200 meter från sin bostad. Senast någon hade kontakt med honom var vid 23-tiden under festkvällen, enligt polisen. Efter det finns inga spår.

Fredag 6 maj: Victors föräldrar gör en anmälan till polisen om att han försvunnit, tre dagar efter festen. Polisen inleder en stor sökninsats och startar en utredning om misstänkt dråp.

Den försvunna Linköpingsstudenten Victor

Lördag 7 maj: Fortfarande inga spår. Victors mobil har spårats men polisen konstaterar att den inte använts på flera dagar. Hans bankkort har inte heller använts sedan försvinnandet. Polisen sätter in extra resurser och hemvärnet kopplas in i sökandet tillsammans med ett 15-tal poliser.

Söndag 8 maj: Inga fynd eller spår efter Victor – och polisen väljer att släppa bild på Victor Karlsson Sehlin, 22. Sökandet fortsätter med de inblandade resurserna och organisationen Missing People samordnar en skallgång.

Måndag 9 maj: Ett mycket mystiskt försvinnande, konstaterar Linköpingspolisen som intensifierar sökandet. Räddningsdykare söker igenom två dammar inne på Skulpturparken i universitetsområdet, utan resultat.

Polisens enhet för grova brott kopplas in i ärendet. Det finns i det här läget ingen misstanke om brott, men det är heller inget som polisen kan utesluta. Rubriceringen ändras från dråp till mord, vilket ger polisen större möjligheter att använda sig av olika hjälpmedel.

Tisdag 10 maj: Dammarna i Skulptörparken töms helt efter att sökhundar markerat dofter kring dammarna – men inga fynd konstateras. Polisen fortsätter med förhör och bearbetar flera tips. Under kvällen deltar över 1000 personer i sökandet tillsammans med Missing People.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Den försvunna Linköpingsstudenten Victor

Mer i ämnet