Gunnar Jonasson, flygplatschef i Visby. Foto: Patrik Widegren/SVT

Ving ställer in flyg från Visby

Uppdaterad
Publicerad

Ägaren till Ving, brittiska Thomas Cook, gick idag i konkurs och det får följdverkningar för svenska charterresenärer. Ving har ställt in samtliga flygningar från Sverige. Från Visby flygplats hänvisar man till researrangören för mer information.

– Vi har fått besked om att de ställer in avgången i eftermiddag till Preveza. Det är runt 200 personer som skulle ha åkt med den flighten, säger flygplatschef Gunnar Jonasson samt berättar också att passagerarna ska ha fått information från Ving om det inställda flyget.

Hänvisar till researrangören

– Vi som flygplats har uppdraget att ta emot flygplan och resenärer. I en sådan här situation så finns vi där och hjälper till med information. Men den information som finns är ju den som finns på Vings hemsida, så det är dit vi hänvisar dem, eller att de kan ta kontakt med sin resebyrå.

Gotland

Hoppas trafiken återupptas

Ving har ungefär en femtedel av chartertrafiken från Visby. Från gotländsk horisont så hoppas man att trafiken kommer igång igen.

– Vi hoppas givetvis det. Det man har meddelat är att avgångarna idag är inställda. Men vi hoppas att det här kommer igång igen. Ving är ju en viktig aktör på charterarenan så vi hoppas på att få många spännande framtida destinationer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet