• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Sörby, i Örebro kommun, Örebro län. Det brinner i en byggnad på Restalundsvägen 20 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Örebro.

Arkivbild. Foto: SVT

”Vintersagan” går i ide till 2021

Uppdaterad
Publicerad

Sommarens Shakespeareföreställning i Vadstena skjuts upp till 2021. Det beslutade Shakespeare på Gräsgården på ett styrelsemöte i lördags. Återigen är det coronapandemin som sätter käppar i kulturhjulen.

– Vår och publikens hälsa går naturligtvis först. Men det är oerhört tråkigt att behöva ställa in en sommar. Vi har spelat varje år sedan 1996 och det är förstås både märkligt och sorgligt att inte kunna välkomna publiken i sommar, säger Pontus Plænge, konstnärlig ledare, i ett pressmeddelande.

Teatern lever på publikintäkterna och meddelar att de inställda föreställningarna innebär ett stort ekonomiskt avbräck. Under juli kommer dock medlemmar i vänföreningen kunna se ”Shakespearekliniken – din tröst i coronatristessen” vid tre tillfällen på Shakespearefabriken. Antalet åskådare begränsas till 40 vid de evenemangen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vadstena

Mer i ämnet