TT/Pontus Stenberg

Visade sitt stöd med hjärtan

Uppdaterad
Publicerad

Många människor samlades idag för att visa sitt stöd för dem som befann sig i moskén i Eskilstuna igår då branden startade. De kallade det för en ”kärleksbombning”.

Flera hundra personer kom till den utbrända moskén för att sätta upp hjärtan och små meddelanden på plywoodskivorna som fått ersätta de fönster som fanns där tidigare, före branden. 

Det var det antirasistiska nätverket Tillsammans för Eskilstuna som uppmanat till en manifestation, en så kallad kärleksbombning, dagen efter attentatet då fem personer skadades.

De som var på plats var där för att visa sitt stöd både för dem som befann sig inne i moskén, omkring 70 personer, och för övriga troende muslimer i samhället.

”Vi vill ha ett samhälle där alla Eskilstunabor känner sig trygga och delaktiga. Vi står upp för en stad där ingen ska behöva känna rädsla på grund av sin tro.”, skriver nätverket på sin Facebooksida.

Under dagen har förhör och teknisk undersökning pågått. Det finns ännu ingen misstänkt eller utpekad gärningsman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Moskébrand i Eskilstuna

Mer i ämnet