Polis och ambulans larmades om en skottlossning utanför en nattklubb på Slottsgatan i Norrköping natten till torsdagen. Foto: NIKLAS LUKS/TT

Eliaz var på nattklubben när skotten avlossades: ”Folk flydde i panik”

Uppdaterad
Publicerad

Folk skrek och flydde i panik när ljudet av skottlossning plötsligt hördes utanför nattklubben i Norrköping, berättar vittnet Eliaz för SVT Nyheter. Han fick glassplitter över sig när fönster krossades, tog skydd bakom en bardisk och höll om sina vänner för att lugna dem.

– Det enda jag hör i huvudet är panikskrik, gråt och skott.

Norrköping skakas av den skottlossning som utbröt utanför en nattklubb vid 01.20-tiden natten mot torsdag. Två personer dödades och ingen misstänkt person har gripits efter skottdramat.

”Jag hörde flera skott”

Eliaz var en av dem som befann sig inne på klubben under natten. Klockan var strax efter 01-tiden när han och några vänner bestämde sig för att gå ut och röka.

Gängmorden i Norrköping

– När vi var två meter från ingången hörde jag hur det kom flera skott mot nattklubben. Fönster krossades och jag fick glassplitter på benen. Först trodde mina kompisar att det var fyrverkerier – men jag sa: nej, det här är skott, berättar Eliaz för SVT Nyheter.

Han och kompisgänget sprang mot en bardisk för att ta skydd.

– Jag fick med mig mina två vänner bakom baren och höll om dem så gott det gick.

Kompisen svimmade i panik

Runt om i lokalen utbröt panik, berättar Eliaz.

– Det var värsta kaoset där inne. Folk skrek och flydde i panik, de visste inte vart de skulle ta vägen.

En bartender larmade polis och räddningstjänst, minns han.

– Vi hade fullt upp med att försöka lugna en av våra kompisar som fick panik och svimmade. Just där och då var jag lugn, jag ville bara ta hand om min vänner. Jag hamnade väl i något slags chocktillstånd.

”Hör panikskrik i huvudet”

Ungefär tio minuter efter skottlossningen fick Eliaz och hans sällskap lämna byggnaden och prata med polis på plats, uppger han. Eliaz såg inte någon bli skjuten eller skadad, utan det var först i efterhand som han läste i medier att två personer dött i skottlossningen.

– Det kändes helt sjukt. Om vi hade gått ut fem sekunder tidigare hade vi säkert legat där. Bara den tanken, att det handlar om fem sekunder, känns sjukt.

Hur mår du i dag?

– Det enda jag hör i huvudet är panikskrik, gråt och skott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängmorden i Norrköping

Mer i ämnet