Korpen Kiruna Motionsidrottsförening är kritiska till att kommunen vill införa avgifter på de skidspår som kräver underhåll. Hör varför i videon ovan. Foto: Thommy Johansson/SVT

Korpen Kiruna vill att skidspåren i kommunen ska fortsätta vara avgiftsfria

Uppdaterad
Publicerad

Korpen Kiruna Motionsidrottsförening är kritiska till att Kiruna kommun vill börja ta betalt för samtliga skidspår som kräver underhåll.

– Avgiftsfria skidspår ska vara en av fördelarna när man bor i en vinterstad, säger Margit Andersson Välimaa.

Snart kan det kosta att åka längdskidor i Kiruna kommun. I alla fall när det kommer till de skidspår som prepareras och underhålls.

Redan nu kostar det att åka på skidspåren vid Matojärvi idrottsplats.

Föreningen ser ännu ett hinder

Korpen Kiruna Motionsidrottsförening är dock emot idén att införa avgiftsbelagda skidspår. Enligt Margit Andersson Välimaa blir avgifterna ännu ett hinder för att komma ut och röra på sig.

– Det är ett hinder att ha rätt vallade skidor och köpa skidutrustning. Har man gjort allt det är halva steget borta, och då ska man kunna åka ut i skidspåren och bara njuta, säger Margit Andersson Välimaa.

I videon ovan utvecklar hon varför skidspåren ska fortsätta vara avgiftsfria.

Margit Andersson Välimaa vill att kommunen ska fortsätta låta skidspåren vara avgiftsfria. Foto: Thommy Johansson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.