Den misstänkta pojken för skottlossningen i Eslöv på långfredagen döms till mordförsök. Foto: Johan Nilsson/TT

Tonåring från Eslöv döms för mordförsök

Publicerad

Tidigare i april misstänktes en tonårskille för en skottlossning i Eslöv där en 25-årig man skadades allvarligt. Nu döms han för försök till mord samt grovt vapenbrott.

Den 25-årige mannen gick ner på stan för att köpa mat då han får syn på en person som kommer gående mot honom och tätt därpå börjar skjuta. Personen avlossar två skott.

Enligt vittnen ska den nu 17-åriga pojken sprungit efter den beskjutne mannen med en pistol. Ena skottet ska ha träffat mannen i låret. Sedan ska tonåringen ha hoppat in i en taxi och åkt från platsen.

Båda är tidigare dömda för andra brott

Den 25-årige mannen är sedan tidigare dömd för brott och har även innan blivit utsatt för attentat där någon försökt ta livet av honom.

Även den 17-årige pojken har tidigare domar på sig men döms nu för försök till mord och grovt vapenbrott. Han döms till sluten ungdomsvård i två år samt 130 400 kronor i skadestånd.

Tonåringen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.