16-åringen misstänks för mordförsök på vaktmästaren. Foto: TT

16-åringen flyttas till ungdomshem – ännu misstänkt

Uppdaterad
Publicerad

Den 16-årige pojke som misstänks för mordförsök på en vaktmästare i Pildammsparken i Malmö, flyttas till ett statligt ungdomshem. Flytten betyder inte att han sätts på fri fot och rätten har ännu inte tagit ställning i skuldfrågan.

Efter den sista rättegångsdagen har häktningen av den tonårspojke som misstänks för mordförsöket på en vaktmästare i Malmö i februari hävts. Pojken har i stället satts på ett statligt ungdomshem och rätten har fortfarande inte tagit ställning i skuldfrågan, säger hans advokat Sanna Herlin till TT.

Pojken är alltså inte försatt på fri fot, och de närmaste dagarna ska rätten överlägga. Ett av de beslut som ska tas, är om pojken ska genomgå rättspsykiatrisk undersökning, vilket åklagaren vill.

Skotten mot vaktmästaren i Malmö

16-åringens mamma har tidigare JO-anmält häktet i Malmö där pojken suttit isolerad. Nu ska han alltså flyttas till ett ungdomshem.

LÄS MER: Mamman till mordmisstänkte 15-åringen anmäler häktet

Vaktmästaren, som sköts med flera skott mot huvud, rygg, arm och ben är på bättringsvägen, men har av läkare avråtts från att medverka i rättegången.

Rätten väntas på torsdag i nästa vecka ge besked om vad nästa steg ska bli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skotten mot vaktmästaren i Malmö

Mer i ämnet