Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På torsdagen kom överklagan på livstidsdomen från 18-åringen och hans försvarsadvokat Anders Elison, hör i videon om varför de överklagar. Foto: Anna-Lena Lindqvist/TT

18-åringen på Malmö latin överklagar livstidsdomen

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i september meddelade Malmö tingsrätt domen för 18-åringen som mördat två lärare på Malmö latinskolan. Han dömdes fängelse på livstid. Nu överklagar 18-åringen domen genom sin advokat.

Den dömda 18-åringen undersöktes i en större rättpsykiatrisk undersökning som visade på att han inte varit påverkad av en allvarlig psykisk störning. Han dömdes till fängelsestraff på livstid vilket 18-åringen nu överklagar, skriver Sydsvenskan.

Domen är unik i det fallet att gränsen tidigare varit 21 år för att kunna dömas till livstidsfängelse, gränsen sänktes till 18 år vid årskiftet.

18-åringen vill dömas till vård

Försvarsadvokaten Anders Elison hoppas att hans klient ska dömas till vård eller tidsbestämt fängelsestraff mellan 14 och 16 år.

– Vi har överklagat domen för att vi anser att den är felaktig, inte i sak då min klient erkänner brotten, men han tycker det är viktigt att domen överklagas av flera skäl, säger Anders Elison.

Hör advokaten Anders Elison berätta om varför 18-åringen vill överklaga domen i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.