Foto: TT

Vittnen till mordet i Limhamn hotades

Uppdaterad
Publicerad

En 20-årig man häktades på onsdagen misstänkt för inblandning i mordet på Linnéskolan i Malmö för två veckor sedan.

20-åringen häktades på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel och grovt övergrepp i rättssak.

Sedan tidigare är en 16-årig pojke häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. En 14-årig pojke är misstänkt för medhjälp till mordet och grovt övergrepp i rättssak.

Andra ungdomar som befann sig på Linnéskolans skolgård när 17-åringen mördades har hotats, enligt åklagaren.

– I utredningen har vi konstaterat att en del personer som förhörts har varit rädda för att berätta vad de sett. Vissa förhörspersoner har också inledningsvis lämnat uppgifter som de sedan ändrat, säger kammaråklagare Magnus Pettersson till TT.

Åklagaren vill inte berätta vari hoten ska ha bestått.

– Men vi ser ytterst allvarligt att vi hört personer som inte vågat berätta vad de vet för polisen.

Polis och åklagare har en hypotes om motivet till mordet.

– Vi har en uppfattning om varför det blir så här, men jag kan i nuläget inte gå närmare in på det, säger åklagare Magnus Pettersson.

Han säger att ambitionen är en snabb polisutredning, eftersom det är särskilt viktigt när så unga människor är inblandade. Men många pusselbitar saknas innan åtal kan väckas.

– Vi håller på just nu och hör ett antal personer. Vi väntar också på resultat från brottsplatsundersökningen och den tekniska utredningen och det kommer att ta tid.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.