Bilen jagades in på en innegård medan den besköts med närmare 30 skott. Foto: Polisens förundersökning

21-åring döms till långt fängelsestraff för mordet på Censorsgatan

Uppdaterad
Publicerad

Malmö tingsrätt dömde på fredagen en 21-årig man för mord, försök till mord och framkallande av fara för annan. Mordet skedde på en innergård i Gullvik i Malmö i september 2016.

21-åringen döms till fängelse i 9 år och 8 månader mot sitt nekande.

Det var på kvällen den 25 september 2016 som tre personer på två scootrar sköt mot en personbil med fyra personer i. Alla personer i bilen skadas, en av dem så allvarligt att han senare dör på sjukhuset, två får livshotande skador. Den fjärde personen skadades men inte allvarligt.

Kulor från skottlossningen går också in i en bostadslägenhet på Censorsgatan. I den fanns fyra barn och två av dem var nära att träffas av skotten.

Någon klar bild av vad som är motivet har inte kommit fram men det har under utredningen kommit fram att någon blivit rånad på en guldkedja, bråkats om en tjej och konflikt mellan olika gäng på – å ena sidan Lindängen å andra sidan Nydala och Hermodsdal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.