23-åring anhållen misstänkt för gangstermord på Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

I mars 2017 sköts en 23-årig man ihjäl på Ramels väg i Rosengård. Nu har en man, som idag är 23 år gammal anhållits, misstänkt för själva skjutningen. Sedan tidigare sitter tre personer häktade för inblandning i mordet.

Mannen hittades skjuten i anslutning till en återvinningsplats på Rosengård för snart två år sedan. Mordoffret misstänktes ha kopplingar till minst ett annat mord och levde under hot.

Efter dödsskjutningen anhölls sju personer misstänkta för inblandning i mordet. Tre av dem begärdes häktade; två män misstänkta för medhjälp till mord samt en tredje man misstänkt för mord.

– Det är en person som varit intressant sedan tidigt i utredningen. Det har hänt saker i utredningen nyligen som gjort att misstanken stärkts tillräckligt för att det nu var läge att frihetsberöva personen, säger åklagare Lisa Åberg.

Totalt sitter alltså fyra personer frihetsberövade misstänkta för inblandning i mordet:

  • Den nu anhållne 23-åringen tros vara en av skyttarna.
  • En 27-åring som inte tros ha skjutit, men anses ha varit så viktig för utförandet av mordet att han sitter häktad misstänkt för mord.
  • Två personer, 27 samt 24 år, är häktade misstänkta för medhjälp till mord.
  • En femte person, även denne 27, är häktad i sin frånvaro misstänkt för anstiftan till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.