Foto: Tittarbild

Karolin Hakim-mordet: 22-åringen häktas

Uppdaterad
Publicerad

En 22-årig man häktades på torsdagen, misstänkt för mordet på Karolin Hakim i Malmö. Han avtjänar för tillfället ett treårigt fängelsestraff för grovt vapenbrott.

På torsdagseftermiddagen fördes 22-åringen till Rättscentrum i Malmö, misstänkt för att ha mördat småbarnsmamman Karolin Hakim och försökt mörda hennes bebis och sambo.

Efter att domaren meddelade beslutet att 22-åringen skulle häktas vände han sig om och log mot sina vänner.

Mordet på Karolin Hakim

Mannen har längre figurerat i den kriminella världen och sitter redan i fängelse för ett grovt brott som skedde samma sommar som Karolin Hakim mördades.

Blommor ligger utlagda på platsen i Malmö där Karolin Hakim sköts till döds. Foto: TT/Johan Nilsson

Det var i augusti 2019 som läkaren Karolin Hakim, med sin lilla bebis i famnen, sköts till döds på Ribersborg i Malmö. Hennes sambo, som enligt polisens misstankar tros ha varit målet, hann undkomma skotten.

Misstänkta mordplaner avbröts

Den 14 augusti, drygt en vecka innan mordet på Karolin Hakim, åkte 22-åringen fast, misstänkt för att ha planerat att mörda en man utanför ett gym i Limhamn. I en bil hittades två vapen; ett automatvapen och en skarpladdad pistol.

Men brottet avbröts eftersom en av männen ringde polisen och larmade. I tingsrätten berättade ytterligare en man i gruppen om mordplanerna.

Men tingsrätten ansåg inte att bevisen räckte till för att döma någon för förberedelse till mord. Istället fick 22-åringen ett tre år långt fängelsestraff för grovt vapenbrott.

Den 22-årige mannen var på fri fot mellan den 18 augusti och 21 oktober 2019.

Han har sedan unga år varit föremål för polisens insatser då han flera gånger misstänkts och dömts för våldsbrott, och för att ha varit del av den gängkriminella världen i Malmö.

Han förnekar brott gällande mordet på Karolin Hakim.

– Han har inte haft med händelsen att göra, säger 22-åringens försvarsadvokat Anton Strand.

En person sitter sedan i maj förra året häktad som misstänkt för medhjälp till mordet och ytterligare två, som är på fri fot, är misstänkta för medhjälp.

I måndags anhölls 22-åringen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Karolin Hakim

Mer i ämnet