25-årig man döms för våldtäkt på före detta flickvän

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern döms till två års fängelse för att ha våldtagit en kvinna i Malmö i oktober 2018. Han ska även betala 110 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

De båda hade tidigare varit i ett förhållande under några månader samma år, men vid tillfället för våldtäkten var de inte ett par. Efter en utekväll med några vänner vaknade kvinnan av att mannen våldtog henne efter att han tagit sig in i kvinnans bostad utan hennes vetskap.

Det dröjde cirka nio månader innan hon gjorde en polisanmälan, men Malmö tingsrätt anser att det finns rimliga förklaringar till varför anmälan dröjde.

Rätten anser att hennes berättelse om våldtäkten är trovärdig och att beskrivningen får stöd av vittnesuppgifter. Det finns samtidigt motsägelser i den åtalades beskrivning av vad som hänt, uppger rätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.