Foto: Björn Lindgren/TT

HIF-supportern släpps fri

Uppdaterad
Publicerad

Den 28-årige HIF-supportern har försatts på fri fot.

Helsingborgs tingsrätt beslutade på onsdagsförmiddagen att den 28-årige HIF-supporter som misstänks för vållande till annans död ska försättas på fri fot.

Det var 28-åringens advokat Stefan Rosell som under onsdagens förhandling krävde att den misstänkte inte längre ska behöva sitta häktad.  Åklagaren Eleonora Johansson motsatte sig inledningsvis frisläppandet men visade ändå förståelse för beslutet.

Rättegång mot fotbollssupporter

– Alla vittnesförhör med de som befann sig på platsen är genomförda. Då kvarstår inte argumentet att han kan påverka vittnena, säger hon till SVT.

Tingsrätten gjorde klart att beslutet inte ska tolkas som ett ställningstagande i skuldfrågan.

Nästa tisdag kommer förhandlingarna att fortsätta. Då ska rättsläkaren Sixten Persson höras. Hans slutsats är att man inte med säkerhet kan fastställa ett samband mellan slaget mot offret och dödsfallet.

Även neurologen Carl-Henrik Nordström från Lund kommer att höras om sin uppfattning att ett sådant samband faktiskt föreligger.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rättegång mot fotbollssupporter

Mer i ämnet