Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö, och Roko Kursar (L), kommunstyrelsens vice ordförande. Foto: Johan Nilsson/TT/Arkiv

Extra miljoner till krisstöd och konflikthantering på skolor i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Kommunledningen i Malmö föreslår mer pengar till Malmös skolor och fritidsgårdar för krisstöd och konflikthantering. Det är en följd av Hamas terrorattack i Israel och det israeliska motanfallet i Gaza, skriver Malmö stad i ett pressmeddelande.

– Lokalt ser vi att såväl elever som lärare och annan personal behöver stöd för att hantera oro, sorg och utsatthet, och därför skjuter vi till resurser både här och nu och för nästa år, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i pressmeddelandet.

Det handlar om nio miljoner extra i år till skolor och fritidsgårdar samt 18 miljoner nästa år, som kommunledningen vill satsa.

– Alla barn, oavsett bakgrund, ska känna sig trygga i Malmös skolor och ingen ska någonsin behöva dölja sin identitet, utstå kränkningar eller diskriminering, säger Roko Kursar (L), kommunstyrelsens förste vice ordförande.

Kommunledningen i Malmö uppmanar också regeringen att skjuta till mer pengar till församlingarnas säkerhet.

Så här rapporterade SVT Nyheter Skåne nyligen om oro på Malmöskolor:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du höra Björn Westerström om hur Malmös skolor påverkas av den pågående konflikten mellan Israel och Hamas. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.