Den tidigare tränaren döms för flera sexbrott mot barn på nätet. Foto: Johan Nilsson/TT/SVT Grafik

51-årig Malmöbo döms för sexbrott mot barn

Uppdaterad
Publicerad

Två år och nio månaders fängelse blir straffet för 51-årig man. Han döms av Malmö tingsrätt för våldtäkt mot barn och för att ha utnyttjat barn för sexuell posering.

Mannen greps efter att en pappa hittat material med sexuellt innehåll i sin dotters mobiltelefon.

51-åringen dömdes på fredagen till fängelse för en rad sexbrott mot barn under åren 2018 till 2020.

Falska profiler

Mannen kom i kontakt med barnen genom att skapa falska profiler i sociala medier där han utgav sig för att vara en tonårspojke respektive en tonårsflicka.

Mannen övertalade barn i åldrarna 11-14 år att ta bilder på sig själva av sexuell karaktär. Det förekom också att han skickade sexuella bilder på sig själv till barnen.

51-åringen döms av Malmö tingsrätt för våldtäkt mot barn där han i ett fall fick en flicka att penetrera sig själv och filma det. Han döms också för utnyttjande av barn för sexuell posering i elva fall.

Varken erkänt eller förnekat

Mannen var tränare i Malmö största innebandyförening men fick sluta där när han greps. Övergreppen mot barnen skedde genom sociala medier.

Han ska också betala skadestånd till barnen på cirka 215 000 kronor.

Han har varken förnekat eller erkänt gärningarna utan sagt att han inte minns varje enskild kontakt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.