18-åringen bevakas nu 24 timmar om dygnet och mår enligt hans advokat Anders Elison (bilden) mycket dåligt. Foto: Johan Nilsson/TT

Advokaten: 18-åringen hyser väldigt stark ånger

Uppdaterad
Publicerad

18-åringen har erkänt att han dödade två personer på Malmö latinskola under måndagen. Nu börjar även en motivbild ta form, säger den misstänktes advokat Anders Elison.

– Det är nog litegrann så att han själv inte riktigt bestämt sig för vilket motiv han ska ge till polisen.

Enligt Anders Elison fick 18-åringen under förhör på eftermiddagen utrymme att med egna ord ge sin syn av händelseförloppet.

– Förundersökningsledarna var professionella. De lät min klient formulera sig i lugn och ro utan att bli avbruten, säger advokaten till SVT Nyheter och fortsätter:

Skoldådet i Malmö

– Sedan ledde de in honom på hur han tänkt kring det hela, om det finns ett motiv. Det finns det, det är kanske lite vagt i konturerna än så länge.

Läs mer: Detta vet vi om den misstänkte gärningsmannen

”Inte riktigt tydlig”

Bilden av 18-åringens motiv kommer sannolikt att klarna under utredningens gång, tror Anders Elison.

– Det är nog litegrann så att han själv inte riktigt bestämt sig för vilket motiv han ska ge till polisen. Han har nog haft lite olika infallsvinklar själv och var inte riktigt tydlig på den punkten.

”Mår ganska uselt”

Anders Elison kan inte uttala sig om de tillhyggen som 18-åringen ska ha använt sig av vid dådet. Polisen ska dock i nuläget ha en klar bild.

18-åringen bevakas nu 24 timmar om dygnet och mår enligt Anders Elison mycket dåligt.

– Han mår ganska uselt. Han har uttalat en väldigt stark ånger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skoldådet i Malmö

Mer i ämnet