Vänner och anhöriga till målsägarna har fyllt Rättscentrum i Malmö under de dagarna rättegången pågått. Foto: Kenneth Sundin

29-åringen släpps ur häkte

Uppdaterad
Publicerad

Fängelse i minst åtta år för mordförsök och grov misshandel. Det straffet yrkade åklagare Sofia Eilertsson Olsson på under rättegångens sista dag.

Likt övriga dagar var tingsrätten full av åhörare. De som inte får plats inomhus håller till i ett provisoriskt tält utanför Rättscentrum.

Under förmiddagen lyssnade rätten till åklagarens slutplädering, där hon framförde sitt yrkande om åtta års fängelse. Kravet omfattar båda de misstänkta män som varit föremål för rättegången.

Mordförsök på Möllevången

32-åringen anses vara benägen att fly

Vad gäller den ena, en 32-årig man som tidigare dragit uppmärksamhet till sig genom att försvinna utomlands, krävde åklagaren att han blir kvar i häktet. Detta då hon menar att det föreligger stor risk att han ska avvika på nytt. Rätten delade åklagarens mening och beslöt att hålla kvar honom i häkte i väntan på domen som kommer om 14 dagar.

29-åringen fri i väntan på dom

Den andre åtalade, en 29-årig man som åtalats för mordförsök på Showan Shattak, släpps däremot fri eftersom det i hans fall inte anses finnas någon flyktrisk.

Hur känns det att han släpps på fri fot?

— Det är en juridisk sak, sa Showan Shattak, en av de målsägande, till SVT Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök på Möllevången

Mer i ämnet