Polisen kallades till en villa i Tollarp där ett äldre par rånats i sitt hem. Foto: Mikael Nilsson

Äldre par rånade i sitt hem utanför Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

Ett äldre par rånades under söndagskvällen i sitt hem i Tollarp utanför Kristianstad.

– Okända gärningspersoner ska ha tagit sig in i hos ett par i 80-årsåldern och genomfört någon form av rån, säger polisens presstalesperson Patric Fors.

Enligt polisen larmade en av de drabbade själv polisen strax efter klockan 18 och berättar att de blivit rånade i sin bostad.

– På vilket sätt gärningsmannen eller gärningsmännen har kommit in i bostaden, eller hur det gått till och vad man kommit över kan vi inte gå ut med i nuläget, säger Patric Fors.

Jagar upplysningar

Polisen är på plats med flera patruller och knackar dörr i området.

– Vi har spärrat av brottsplatsen och beställt dit tekniker för en teknisk undersökning, men inga personskador ska ha uppstått i samband med rånet, säger Patric Fors.

Vid 20-tiden berättar polisen att man fortfarande är kvar på platsen, men att inga misstänkta gärningspersoner kunnat gripas.

– Vi har patruller på plats som pratar med grannar. Vi kommer att skriva en anmälan om grovt rån, vilket har att göra med tillvägagångssättet eller vad man har kommit över i rånet. Efter teknikernas undersökning kommer utredare att ta över fallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.