Allsvensk fotbollsspelare åtalas för våldtäkt mot barn

Publicerad

En allsvensk fotbollsspelare i Malmö FF åtalas för två fall av våldtäkt mot barn. Åklagaren Rikard Darell har nu lämnat in stämningsansökan, uppger åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

– Nu är utredningen klar och jag anser att jag har tillräckliga skäl för åtal, säger kammaråklagare Rikard Darell i pressmeddelandet.

Utredningen påbörjades redan sommaren 2017. Fotbollspelaren har varit häktad sedan slutet av januari i år.

De båda åtalspunkterna gäller våldtäkt mot barn. Ett av brottet ska ha ägt rum nån gång mellan 1-7 september 2016. Den andra händelsen ska ha inträffat 1 juni 2017.

En av misstankarna mot fotbollsspelaren har tidigare i utredningen rört sexuellt utnyttjande av barn.

– Men jag har, efter att ha vägt in samtliga omständigheter i ärendet, valt att väcka åtal för våldtäkt mot barn även för denna händelse, säger Rikard Darell i pressmeddelandet.

Enligt åklagaren har fotbollspelaren inte haft någon relation till flickan, som är under 15 år. Det har inte heller förekommit något våld eller hot om våld. Men åklagaren menar att fotbollsspelaren varit drivande till att de skulle träffas.

Fotbollsspelaren har erkänt att han haft sex med flickan vid ett tillfälle, men hävdar att han inte visste att hon var under 15 år.

Bevisen består till stor del av konversationer som fotbollsspelaren och flickan haft på sociala medier.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer