Foto: TT

Efter skottlossningarna – USA varnar för Köpenhamn

Uppdaterad
Publicerad

USA:s ambassad i Danmark varnar nu amerikanska resenärer för situationen i Köpenhamn. Anledningen är den senaste tidens många gängrelaterade skjutningar.

Den amerikanska ambassaden i Danmark hänvisar på sin hemsida till den danska polisen, som i veckan uppmanade unga män i främst Nørrebro, nordvästra Köpenhamn, Brønshøj och Husum att vara försiktiga.

På bara två månader har fler än 20 skjutningar skett i Köpenhamn i ett ökat gängvåld. Två män, som inte har några gängkopplingar, har blivit skjutna.

På grund av det gick USA:s ambassad i förra veckan ut med ett säkerhetsmeddelande till sina medborgare med information om gängvåldet.

Ambassaden informerar också om de visitationszoner som finns i staden där polisen kan genomföra kontroller på personer, föremål och fordon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.