Magdalena Andersson regerar med bestörtning på skolattacken. Foto: TT

Andersson reagerar med bestörtning på dådet

Uppdaterad
Publicerad

Statsminister Magdalena Andersson (S) kommenterar nu skoldådet i Malmö där två kvinnor i 50-årsåldern dödades under måndagen.

”Det är med sorg och bestörtning jag har tagit emot beskedet att två personer har avlidit efter ett allvarligt våldsbrott på en skola i Malmö igår. Mina tankar går omedelbart till deras familjer och vänner. Jag tänker också på alla elever och kollegor på skolan”, skriver statsministern i en skriftlig kommentar.

En 18-årig elev på Södra Latinskolan i Malmö har anhållits misstänkt för mord. Senare under tisdagsmorgonen, 09.30, kommer polisen att hålla en pressträff kring dådet.

Skoldådet i Malmö

”Nu ska polis och åklagare reda ut vad som hänt, så att den som ligger bakom detta ställs till svars för sina handlingar”, skriver statsministern vidare.

Andersson uttrycker också ”regeringens stöd och min tacksamhet till medarbetare inom polis, sjukvård, skola, krisgrupp och andra viktiga verksamheter i Malmö för deras insatser igår och idag.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skoldådet i Malmö

Mer i ämnet