Skottlossningen ägde rum på parkeringen utanför Gamlegårdens Centrum. Foto: Salah Saleh

Skottlossningen i Kristianstad: De tre anhållna tonåringarna är släppta

Uppdaterad
Publicerad

Tre tonåringar anhölls efter den skottlossning som inträffade i Gamlegården i Kristianstad i tisdags. Nu har åklagare beslutat att häva anhållandena för samtliga och försatt dem på fri fot.

– Det är nya utredningsåtgärder som har framkommit sedan gripandet som gör att det nu inte finns skäl till fortsatt frihetsberövande, säger Johan Eriksson, på Åklagarkammaren i Kristianstad.

De tre unga männen försättes på fri fot under torsdagseftermiddagen.

Skottlossning i Gamlegården

Fortsatt misstänkta

Misstankarna mot de tre kvarstår dock.

– De är inte frihetsberövade längre, men misstankarna är inte avskrivna, säger Johan Eriksson.

Tonåringarna var tidigare anhållna som skäligen misstänkta, den lägre misstankegraden, för försök till mord på tre personer.

Utredningen fortsätter

De tre personerna – en man i 20-årsåldern, en man i 30-årsåldern samt en kvinna i 60-årsåldern – träffades av kulor och skadades i samband med skottlossningen. Samtliga bedöms vara allvarligt skadade.

– Det jobbas med oförminskad kraft framåt, och vi låser oss inte vid någonting, varken när det gäller person eller vad som har hänt, säger Johan Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning i Gamlegården

Mer i ämnet