23-åring från Skåne häktad för sprängning av skattekontor i Köpenhamn

Uppdaterad
Publicerad

Dansk polis grep på tisdagskvällen den andre av de två skånska män, som misstänks ligga bakom explosionen vid Skattestyrelsen i Köpenhamn i augusti. Mannen greps vid 22-tiden på Kastrup och häktades under onsdagen.

23-åringen är från Malmöområdet och har varit internationellt efterlyst sedan veckan efter sprängningen i början av augusti. 

En annan man, en 22-åring från Skåne, hade då redan gripits i Sverige. Han häktades av Malmö tingsrätt och överlämnades därefter till Danmark

Sprängningen mot Skatteverket i Köpenhamn

Nu är alltså båda männen gripna. Vid lunchtid på onsdagen häktades 23-åringen av Köpenhamns byret. Han kommer att vara frihetsberövad fram till den 24 september. 

23-åringen kom till rätten iförd joggingdress, skriver Danmarks Radio på sin nyhetssajt. En svensk tolk översatte vid förhandlingen, som hölls bakom stängda dörrar.

Fönster krossades

– Det här är en mycket allvarlig fråga och vi inledde därför omedelbart en omfattande utredning. Nu är båda männen frihetsberövade och vi ser fram emot att kunna gå vidare i utredningen,  säger polisinspektör Brian Belling i ett pressmeddelande. 

Det var kvällen den 6 augusti som Skattestyrelsen i området Österbro i Köpenhamn skakades av en explosion. Laddningen var placerad precis utanför huvudingången. Inga personer kom till skada men flera rutor krossades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sprängningen mot Skatteverket i Köpenhamn

Mer i ämnet