Flera fönster gick sönder efter explosionen, som inträffade den 7 augusti. Foto: Olafur Steinar Rye Gestsson/AP/TT

Misstänkt för sprängdåd i Köpenhamn utlämnas inom fem dagar

Uppdaterad
Publicerad

Den 22-årige man från Sverige som misstänks ligga bakom bombdådet mot Skatteverket i Danmark kommer att utlämnas till Danmark inom fem dagar, uppger DR.

Beslutet att överlämna mannen till det danska rättsväsendet fattades av Malmö tingsrätt förra veckan. Enligt svensk åklagare har mannen inte överklagat beslutet om utlämning, vilket gör att det kommer att verkställas inom kort, rapporterar DR.

22-åringen från Skåne misstänks för sprängningen vid skattehuset i Köpenhamn den 6 augusti.  Inga personer kom till skada, men byggnaden skadades och flera rutor krossades. Det är ännu oklart vad som orsakat explosionen och på vilket sätt mannen misstänks vara inblandat, men enligt polisen var det inte en olycka.

Sprängningen mot Skatteverket i Köpenhamn

Internationellt efterlyst

Ytterligare en man från Malmöområdet, en 23-åring, misstänks för inblandning. Han är internationellt efterlyst men fortfarande på fri fot.

Ytterligare två unga män som misstänks veta mer om sprängdådet släpptes i torsdags efter att ha varit frihetsberövade i ett dygn.

SVT Nyheter har under lördagen sökt den svenske åklagaren, men denne är inte anträffbar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sprängningen mot Skatteverket i Köpenhamn

Mer i ämnet