Foto: Scanpix

Anonyma tips om gärningsmän

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har fått in en hel del tips om personer som kan ha varit inblandade när en far och hans lille son överfölls på en bro på Kroksbäck i Malmö i söndags kväll.

Problemet för polisen är att de som tipsar vill vara anonyma, berättar Thomas Bull, chef för Malmöpolisens hatbrottsgrupp.

– Det är ett tufft område och folk lämnar ofta uppgifter utan att uppge sitt namn. Men vi kan inte gripa någon utifrån ett anonymt tips, så vi är bakbundna där.

Hatbrottet i Malmö

Manifestation mot rasism

Malmöbon Mina Hesar planerar för en manifestation mot rasism nästa söndag som ska utgå från den plats där pappan och sonen överfölls.

– Om många personer samlas blir det en signal mot människor som gör sådant här, säger hon till TT.

När hon annonserade sina planer via sociala medier uppstod genast en diskussion om vilka gärningsmännen egentligen var och vilken etnisk bakgrund de har – en frågeställning Mina Hesar inte alls förstår sig på. ”Brott som brott, rasism som rasism”, resonerar hon.

– Jag förstår inte varför de diskuterar etnicitet, säger Mina Hesar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hatbrottet i Malmö

Mer i ämnet