Foto: SVT

Två misstänkta för hatbrott

Uppdaterad
Publicerad

En man och en kvinna har delgivits misstanke om grov misshandel för det uppmärksammade överfallet av 32-årig man och hans son på en gångbro i Malmö.

Men fler misstänkta förövare kommer sannolikt att dyka upp snart, tror mannens målsägarbiträde Iva Parizkova Ryggestål.

– Utan tvekan, ja. Det har varit flera gärningsmän, och många i området har också vetat vilka de här gärningsmännen är. Det har jag också själv hört på omvägar, säger hon till TT.

Hatbrottet i Malmö

Många bevittnade misshandeln i september, som betraktas som ett hatbrott då pappan och hans barn översköljdes av rasistiska uttryck med anspelning på deras hudfärg. Men hittills har få vittnen trätt fram. Nu uppmanar Iva Parizkova Ryggeståhl fler att höra av sig till polisen.

– Folk borde hitta mer mod, för det här kan hända dem också. Och då behöver man hjälp, att människor ställer upp.

Mannen och kvinnan har hämtats in till förhör.

– De är inhämtade till förhör och jag har ännu inte gjort någon bedömning av misstankegrad, säger kammaråklagare Lena Körner till TT.

Hon vill inte gå in på vad som framkommit i förhöret eftersom förundersökningen pågår.

De två misstänkta ska bo i närheten av den gångbro där mannen och den 1,5 år gamle sonen blev överfallna i september.

Efter att ha översköljts med rasistiska uttryck med anspelning på deras hudfärg, misshandlade flera personer pappan inför sonens ögon. Sedan försökte man kasta pappan från bron.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hatbrottet i Malmö

Mer i ämnet