Mannen åtalas för att ha stulit mobiler till ett värde av 150 000 kronor när han arbetade på Postnords terminal. Foto: Polisens förundersökning

Personal stal mobiler hos Postnord för nära 150 000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

En man åtalas för att ha stulit mobiler till ett värde av nästan 150 000 kronor på Postnords terminal i Malmö. Mobilerna skulle levereras ut till butiker, men när de inte kom fram uppdagades brottet.

Mannen arbetade hos en underleverantör som Postnord använder vid hög belastning. Vid två tillfällen förra året har han stulit mobiltelefoner från terminalen.

Brottet kom till Postnords kännedom när butikerna, som skulle få mobilleveransen, slog larm om att mobilerna aldrig kommit till butikerna.

Scannade inte paket enligt rutin

Enligt förundersökningen började en person på företages säkerhetsavdelningen granska övervakningsfilmer från terminalen och fann då att den nu åtalade mannen inte scannade vissa paket som skulle levereras ut.

Paketen lades sedan i mannens bil och eftersom han inte registrerade paketen kunde han stjäla dem.

I förhör erkände mannen till en början, men ändrade sig sedan och förnekar nu till brott. Mannen åtalas för stöld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.