Skyddsombudet pekar på brister i ventilation och säkerhet på arbetsförmedlingen i Hässleholm. Men arbetsgivaren anser att arbetsmiljölagens krav uppfylls. Foto: TT

Arbetsförmedlingens lokaler i Hässleholm anmäls

Uppdaterad
Publicerad
Arbetsförmedlingen i Hässleholm har blivit ett fall för Arbetsmiljöverket. Lokalerna har så stora brister att de omedelbart måste åtgärdas, menar skyddsombudet. 

Enligt anmälan är ventilationen otillräcklig i flera av rummen. Men det finns flera problem, skriver skyddsombudet: 

”Den psykosociala samhörigheten på arbetsplatsen är kraftigt försämrad då personalen sitter utspridd på tre olika våningsplan. Säkerheten kan ej upprätthållas vid besök då dessa besöksrum finns utspridda på tre platser och risken för ensamarbete är stor.” 

Väntar på ombyggnad

Arbetsgivaren har svarat att ventilationen rengjorts och justerats. Ett förslag på ombyggnad håller på att tas fram, och i väntan på den uppfylls lagens krav så länge säkerhetsrutinerna följs, anser arbetsgivaren.

Skyddsombudet håller inte med. Därför har en anmälan till Arbetsmiljöverket, enligt kapitel 6:6 a i arbetsmiljölagen, lämnats in.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer