Arbetsförmedlingens förslag är att lägga ner flera kontor i Skåne. Foto: Bertil Ericson / TT

Kristianstadchefen om förslaget: ”Ganska förväntat”

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen gick Arbetsförmedlingen ut med förslaget att sexton kontor i Skåne ska läggas ner. I nordöstra Skåne kan flera kontor försvinna.

På kontoret i Kristianstad informerades personalen under torsdagen.

– Det var ganska förväntat. Skåne är ganska tätt sett till geografin, så man hade en tanke kring att det kommer vara ganska många färre kontor kvar. Än så länge är det är bara ett förslag från arbetsgivaren och det finns inget beslut, säger Mats Hartman, arbetsförmedlingschef i Kristianstad.

Kontoret i Kristianstad kommer att finnas kvar. Däremot finns ett förslag på att säga upp lokalerna i grannkommunerna Bromölla och Östra Göinge. Hur många av de 110 anställda på AF Kristianstad som kan påverkas vet man inte i dag.

Chefen för arbetsförmedlingen i Kristianstad påpekar att det finns goda pendlingsmöjligheter till Kristianstad och att de arbetssökande därför inte ska drabbas.

– Vi kommer att samarbeta i hög grad med kommunerna och den samverkan pågår redan. I Broby är vi redan samlokaliserade med kommunen. Det innebär att vi fortfarande kommer att träffa de sökande som vill träffa oss i de mindre kommunerna, säger Mats Hartman.

I klippet ovan ger han sin reaktion på förslaget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Arbetsförmedlingen

Mer i ämnet