Förra året hölls Musikhjälpen i Umeå. I år kommer Musikhjälpen för fjärde gången till Skåne – men för första gången till Lund. Foto: Erik Abel/TT

Klart: Musikhjälpen kommer till Lund

Uppdaterad
Publicerad

Under 144 timmar kommer Musikhjälpen i december att livesändas från Stortorget i Lund. Det är första gången insamlingseventet besöker staden.

Musikhjälpen, som är ett samarbetsprojekt mellan SVT, SR och Radiohjälpen, har tidigare sänts från Malmö tre gånger. Att Musikhjälpen nu kommer till Lund har tagits emot väl av kommunen.

– Självklart är det en stor vitamininjektion för Lund att ta emot ett sådant här evenemang. Lund är ju av gammal tradition en stark musikstad, säger Johannes Björk, arrangemangschef i Lunds kommun.

Musikhjälpen

Önskar stort engagemang

Pär Nordahl har arbetat med Musikhjälpen sedan starten 2008. Han hoppas att Lundaborna kommer engagera sig och sluta upp på stortorget i december.

– Jag hoppas att vi blir väl mottagna och får ett stort engagemang från studenter, föreningar och företag, säger Pär Nordahl.

Johannes Björk, arrangemangschef i Lunds kommun, ser fram emot Musikhjälpen. Foto: SVT

Samlade in över 74 miljoner sist

Musikhjälpens syfte är att samla in pengar till områden som har ett stort behov av hjälp. Förra året var temat ”Barn är inte salu” och

Pär Nordahl hoppas Musikhjälpen blir väl mottagna av Lundaborna. Foto: SVT

över 74 miljoner kronor samlades in.

Årets tema och programledare kommer att släppas i höst. Mellan den 10-16 december kommer programledarna låsas in i glasburen och tillsammans med artister och andra gäster kommer de sända live dygnet runt i totalt 144 timmar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikhjälpen

Mer i ämnet