Studentradions video- och radioteam sände non-stop. På bilden videogänget fr.v Wilhelm Edlund, Wilma Backman, Emil Gustavsson och Vilma Pettersson.

Boxningshandskar och matchtröjor till stöd för världens hälsa

Uppdaterad
Publicerad

Emil Forsbergs signerade matchtröja gav mest följt av Otto Wallins boxningshandskar. Studentradion Radiosvallet vid Mittuniversitetet slår insamlingsrekord vid årets Musikhjälpen.

Vid lunchtid på lördagen hade studentradion vid Mittuniversitetet samlat in 50 677 kronor till Musikhjälpen och årets tema som mitt under den pågående coronapandemin är grundläggande hälso- och sjukvård till alla.

Radiosvallet i topp

Studentradion vid Miun ligger bra till i den stora insamlingstoppen men ligger ännu bättre till i sin egen kategori.

– Vi har gjort en kraftansträngning och sist jag kollade låg vi i topp bland landets studentradiostationer och det mesta drog vi in under en 24-timmarssändning non-stop i tisdags och onsdags, berättar Markus Lundqvist, en av programledarna.

Åtta journaliststudenter har jobbat med sändningarna fördelat på två coronaanpassade team. Ett radioteam hos Miun och ett videoteam i lånade lokaler på stan.

Kändisauktioner

Mest gav kändisauktionerna. Emil Forsbergs signerade matchtröja och fotbollsskor från Leipzig gav 6 400 kronor och Otto Wallins signerade boxningshandskar 2 550. En lagsignerad matchtröja skänkt av Timrå IK gav ytterligare 3 060 kronor.

Insamlingen pågår till årsskiftet och årets tema är grundläggande hälso- och sjukvård till alla. Under 2019 bedöms miljoner barn och unga ha dött av sjukdomar som varit möjliga att förebygga eller behandla om kunskap och resurser nått fram även till de fattigaste delarna av världen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Musikhjälpen

Mer i ämnet