Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åse Togerö i Malmö räknar med att det kommer krävas en del förberedelser inför uthyrningen. Foto: Elin Syuleymanova/SVT

Åse i Malmö hyr ut sitt hem under Eurovision-veckan: ”Tänk om de festar mycket”

Publicerad

Eurovision-veckan närmar sig och besökarna behöver någonstans att bo. Över tusen skåningar har valt att hyra ut sina bostäder under evenemanget. Åse Togerö i Malmö är en av dem.

Det är första gången Åse Togerö hyr ut sin bostad. Med Eurovision i staden uppstod en stor efterfrågan. Däremot har hon en oro om att uthyrningen kan vara riskfylld.

– Jag vet ju inte vad det är för typ av människor. Tänk om de festar mycket och inte bryr sig om mitt hem? Men jag tror att man måste ha tilltro till människor ändå, säger hon.

Eurovision song contest 2024

I klippet berättar Åse Togerö vad hon tycker om prissättningen på boenden under veckan.

Extra dyrt under Eurovision

Vid en sökning, på en av de populäraste uthyrningssajterna, får SVT Nyheter Skåne över tusen träffar på boenden som hyrs ut i Malmö med omnejd mellan datumen 6 och 12 maj.

Priserna varierar från några hundralappar, om man kan tänka sig att övernatta några mil från Malmö, till upp till 12 000 kronor per natt.

Veckan därpå är de dyraste lägenheterna betydligt billigare.

Gör inget om hon inte får hyresgäst

– Det kan kännas som mycket pengar men samtidigt krävs mycket extra jobb för att göra boendet uthyrningsbart. Jag måste ju skydda mitt boende och mina värdesaker, säger Åse Togerö.

Annonsen la hon ut för någon månad sedan. Hennes förhoppning är att någon hör av sig snart.

– Det var nog en stor hype precis när det blev beslutat men nu har intresset lugnat ner sig. Så det blir kanske ingen som vill hyra den? Men jag är inte så ledsen över det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2024

Mer i ämnet