Spela klippet för att se konfrontationen med företagets ägare och hans söner: ”Du klipper inte mig”. Foto: SVT/Josefsson

Assistansföretag fuskade med bidrag – här söker Janne Josefsson upp ägaren

Uppdaterad
Publicerad

Assistansbolaget Rami Care har en central roll i en härva i Malmö där assistenter fått lön från Försäkringskassan, trots att de flesta inte arbetat överhuvudtaget. I samband med fusket har 14 miljoner kronor betalats ut från Försäkringskassan till assistansbolaget. I SVT:s “Josefsson” söker Janne Josefsson upp ägaren – och konfronterar honom.

Efter att Försäkringskassan blivit tipsad om att utreda assistansen av en rullstolsburen man i Malmö började härvan rullas upp. Rami Cares assistenter hade lämnat in tidslistor som visade att de jobbat som personliga assistenter, trots att de flesta inte jobbat alls. 

Idag har ett flertal personer blivit dömda, men den sista hovrättsförhandlingen har ännu inte ägt rum. 

Spela klippet ovan för att se Janne Josefsson konfrontera ägaren till företaget. 

I reportaget “Bedragarnas marknad” följer Janne Josefsson upp ett bidragsfusk med assistansersättning i Malmö och tittar tillbaka på ett reportage om bidragsfusk från 2005. Hela avsnittet av “Josefsson” finns att se på SVT Play

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.