Åtalas för våldtäkt – hans kompis filmade

Uppdaterad
Publicerad

En 18-årig man åtalas för att ha våldtagit en berusad kvinna i hennes hem i Malmö. Även hans kamrat, som bara är 17 år, åtalas för medhjälp till våldtäkt och kränkande fotografering då han filmat delar av våldtäkten, något kvinnan inte var medveten om.

Händelsen inträffade i slutet av oktober förra året, och de båda misstänkta åtalas även för stöld och bedrägeri. Efter våldtäkten ska de båda bland annat ha stulit flera av kvinnans kontokort som de sedan använt för att köpa hamburgare och betala elsparkcykelturer i Malmö med.

Försökte sälja kvinnans stulna pass

Även kvinnans pass stals efter våldtäkten, och enligt stämningsansökan finns bevis i form av en sms-konversation som visar hur en av de åtalade sedan har försökt sälja det vidare.

Bevisning mot tonåringarna består även av den filmade våldtäkten och bilder från övervakningskameran på ett hamburgerställe där männen handlat mat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.