Foto: arkivbild

Attentat mot flyktingboende utanför Hörby

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot söndagen kastades en flaska med brandfarlig vätska mot fasaden till ett flyktingboende utanför Hörby. Nu skärps bevakningen av boendet.

Personal och boende vaknade av en kraftig smäll under natten. När de gick ut för att se vad det var såg de att det brann i husgrunden.

Det visade sig att det som kastats mot fasaden var en flaska med brandfarlig vätska och papper i.

– Det luktade bensin om den och vi har säkrat vissa spår från flaskan, berättar Martin Thornell, som är kommunpolis i Hörby, till SVT Nyheter Skåne.

Ingen från boendet kom till skada och branden självslocknade, men en del av husfasaden och några källarfönster brandskadades.

Bevakningen skärps

Efter händelsen har bevakningen av boendet setts över och väktare håller ett extra öga på nätterna, skriver Skånska Dagbladet.

Utifrån den bedömning som är gjord har vi en anställd som är vaken på natten på boendet, och det görs extra ronderingar när det är mörkt ute, säger Kristina Cavetoft, chef för etableringsenheten i Hörby kommun, till tidningen.

Hon känner inte till att det skulle finnas någon hotbild mot boendet.

Vill ha in tips

Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand och har ännu ingen misstänkt för dådet.

– Vi vill gärna ha in tips från allmänheten om de har hört något, säger kommunpolis Martin Thornell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.