Karin Erlandsson, intendent på Dag Hammarskjölds Backåkra. Foto: Mats Alm/privat

Backåkras intendent: ”Det är fantastiskt!”

Uppdaterad
Publicerad

António Guterres blir den tredje FN-generalsekreteraren som besöker Backåkra på Österlen efter Kofi Annan och Dag Hammarskjöld själv. Den nya stiftelsen för Dag Hammarskjölds Backåkra glädjs åt beslutet.

– Det är fantastiskt! Det är precis så som tanken är med den nya stiftelsen Dag Hammarskjölds Backåkra. Nu får Backåkra vara den unika mötesplats som den är, säger Karin Erlandsson, intendent på Dag Hammarskjölds Backåkra.

Valet av mötesplats har inte bara med traditionen att göra. Även ur säkerhetssynpunkt är Backåkra en optimal mötesplats, menar intendenten:

– Det är ju så att det bara finns en enda väg in till gården och sedan är det Backåkraåsen som tar vid. Bevakningsmässigt är det väldigt lätt.

En unik plats

Vad är det som gör Backåkra till en så bra mötesplats?

– Det är linjespelet med Östersjön, åsen, floran och faunan. Det är en väldigt speciell känsla här, säger intendent Karin Erlandsson, till SVT Nyheter Skåne.

Hur ska ni fira det här beskedet?

– Gården öppnar på långfredagen efter att ha varit stängd i fem år, så bara det känns festligt. Sedan är det konstrunda och mycket folk på Österlen, så jag tror att det kommer ge sig självt!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.