Barn till sjukhus efter larm om drunkning på Rosengårdsbadet

Uppdaterad
Publicerad

Ett barn har förts till sjukhus efter larm om drunkning på Rosengårdsbadet i Malmö under söndagseftermiddagen. Polisen konstaterar att ”ett barn under tio år har hamnat i ett hjälplöst tillstånd i vattnet”.

Ambulans skickades till utomhusbadet i Rosengård efter att ett drunkningslarm hade kommit in. Ett barn, yngre än tio år gammal, fick föras till sjukhus med ambulans.

Polisen är knapphändig i sina detaljer om vad som hänt, och vill inte uttala sig om skadeläget. Samtidigt konstaterar man från polisen att detta är andra dagen i rad då man fått hantera drunkningslarm där ett barn under tio år är inblandat.

Under lördagen dog ett barn i Olofströms kommun efter att ha drunknat i en pool. Polisen tror dock inte att händelsen på Rosengårdsbadet i kommer sluta lika tragiskt.

– Händelseförloppet där ska utredas. Men vi har åtminstone skäl att tro det inte kommer sluta på samma sätt som under lördagen, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisregion Syd.

En anmälan om framkallande av fara för annan är upprättad, men ingen person är misstänkt i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.