Två bilar skadades vid branden i centrala Malmö. Foto: Anders Magnusson

Flera bilar i brand under natten

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på söndagsmorgonen larmades polis om två bilar som brann i Malmö. En timme senare stod två bilar i brand i Arlöv.

Strax efter klockan tre i natt larmades polis till Döbelnsgatan i Malmö där två bilar stod i brand. En okänd person hade satt en personbil i brand som sedan spred sig till en annan personbil.

– Vi har rubricerat den här händelsen som mordbrand. Båda bilarna totalförstördes och det fanns spridningsrisk till ett flerfamiljshus intill,  säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisen Region syd.

En timme senare inkom larm om att två bilar stod i brand på Vintergatan i Arlöv. Polis kallades till platsen där en okänd person tänt på bilarna.

– Den ena bilen var totalt utbränd utvändigt och den andra brandskadad i fronten, totalt två bilar skadades där, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisen Region syd.

Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse. Branden i Malmö rubriceras som mordbrand.

Foto: Anders Magnusson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.