Bilbrand i Lund för tredje dagen i rad

Uppdaterad
Publicerad

För tredje dagen i rad drabbas Lund av en bilbrand. På lördagsmorgonen blev ytterligare fyra bilar totalskadade.

Strax efter klockan 06 på lördagsmorgonen skickades polis och räddningstjänst till Gustavhemsgatan i Lund efter larm om flera bilar som brann. Totalt fyra bilar skadades.

– Det var tre personbilar och en minibuss. De blev skadade och utbrända i varierande omfattning, säger Håkan Nilsson, inre befäl vid polisen i Lund.

måndagskvällen brann en bil utanför Kunskapsskolan i Lund. Natten till fredag brann en bil på Östratornsvägen och natten till torsdag skadades minst fem bilar i en brand på Tulehemsvägen.

– Att det finns en koppling med de tidigare bilbränderna i veckan kan vi aldrig utesluta. Vi hade en sommar i fjol då det var många bilbränder och nu ser vi att man startar tidigt i år. Det här har just nu högsta prioritet för oss nu, säger Håkan Nilsson.

Ingen person är gripen. De tre bränderna utreds som grov skadegörelse genom brand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.