Kärsti Öberg, biträdande rektor på Prästamosseskolan, meddelade under fredagen att hon lämnar sin tjänst. Foto: Privat/Staffan Löwstedt/SvD/TT

Biträdande rektorn på Prästamosseskolan lämnar

Uppdaterad
Publicerad

Efter en stormig vecka säger Kärsti Öberg, biträdande rektor på Prästamosseskolan, upp sig – bara en halvtimme efter att skolans rektor Mattias Liedholm meddelat att han lämnar Skurup.

– Lämnar han, så lämnar jag, säger Kärsti Öberg, som inte tror på kommunens officiella uttalanden om varför Mattias Liedholm stängts av.

– Jag har meddelat förvaltningschefen att i och med att Mattias slutar, så säger jag upp mig, säger Kärsti Öberg, biträdande rektor på Prästamosseskolan i Skurup.

Mattias Liedholm har under den senaste veckan varit avstängd från sin tjänst. Förvaltningen har angett ”bristande ledarskap” som anledning till avstängningen. Kritik som också Lärarnas riksförbund i Skurup riktar mot den före detta rektorn.

 – Jag tycker det är rent ut sagt bullshit. Jag menar att det har med slöjförbudet att göra, nu hävdar man att det inte har det, men visst har det med det att göra, säger Kärsti Öberg.

Slöjförbudet i Skurup

I december klubbades beslutet om slöjförbud i Skurups skolor. Prästamosseskolans rektor Mattias Liedholm vägrade följa beslutet. Anders Grundberg, förvaltningschef för skol- och utbildningsförvaltningen i Skurup, dementerar dock att avstängningen av Mattias Liedholm har med slöjförbudet att göra.

Lämnar in uppsägning på måndag

I ett mejl till Anders Grundberg skriver Kärsti Öberg:

”Jag är införstådd med att jag har tre månaders uppsägningstid och jag ska göra mitt bästa för att se till att skolan fungerar fram tills att jag går. Jag kommer lämna i min uppsägning på måndag.”

Kärsti Öberg har varit biträdande rektor på Prästamosseskolan sedan den startades förra hösten. Innan dess var hon biträdande rektor på den nu nedlagda Mackleanskolan i Skurup.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.