Mattias Liedholm, rektor Prästamosseskolan i Skurup. Foto: Johan Nilsson/TT

Mattias Liedholm lämnar Skurups kommun

Uppdaterad
Publicerad

I ett inlägg på sociala medier meddelar nu Mattias Liedholm, som nyligen stängdes av från sin roll som rektor på Prästamosseskolan i Skurup, att han nu lämnar kommunen. Uppgörelsen kostar kommunen drygt 900 000 kronor, erfar SVT Nyheter Blekinge.

”Det är med sorg men samtidigt lättnad jag meddelar att Skurups kommun och jag i dag går skilda vägar”, skriver Liedholm i ett inlägg på sin Facebook.

Den förre Moderatpolitikern Mattias Liedholm, som tidigare innehaft förtroendeposter i Region Blekinge och i Karlskrona kommun, blev nyligen avstängd från sin tjänst som rektor på Prästamosseskolan i Skurup. Det har, enligt Skurups kommun, inte funnits någon koppling till debatten om slöjförbudet utan det ska ha grundats i brister i Liedholms ledarskap.

Slöjdebatten i Skurup

Tolv månadslöner

Nu menar Liedholm att han inte orkar mer.

”Det har varit tuffa månader den senaste tiden med mediadrev och det interna kommunpolitiska motståndet som följde. Jag har jobbat i motvind, vilket har varit frustrerande absolut. Men min personal och mina elever är anledningen till att jag fortsatt åka till jobbet i Skurup varje dag”.

Under fredagen träffades en uppgörelse mellan Liedholm och kommunen som innebär att rektorn köps ut till en kostnad av motsvarande tolv månadslöner plus arbetsgivaravgifter – drygt 900 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Slöjdebatten i Skurup

Mer i ämnet