Björn Erlandsson åkte längdskidor senast 2009 men idag tyckte han att det var dags igen. Foto: Privat

Björn tog skidorna till jobbet i snöovädret

Uppdaterad
Publicerad

Björn Hindborg från Ystad tyckte att det var dags att damma av sina gamla längdskidor. Han trotsade vädrets makter och tog skidorna till jobbet imorse.

– Jag gjorde det som en rolig grej. Jag visste att det skulle snöa imorse och senast jag stod på mina längdskidor var 2009 så nu tänkte jag att det var dags att ta fram dem, berättar Björn Hindborg.

Vid 07-tiden begav sig Björn hemifrån från sitt hem i Ystad. Hans fru och deras två barn stod i fönstret och vinkade av honom.

Snöovädret i Skåne 27-28 februari

– Jag tog skidorna och min fru fick lämna barnen, berättar Björn Hindborg.

Efter drygt 2 kilometer var Björn framme i kommunhuset i Ystad där han jobbar. Själva skidfärden var enligt honom snöig med mycket motvind så Björn fick köra bredvid cykelvägarna.

Kollegor chockade

Väl framme möttes han av något chockade kollegor. Under dagen har Björn mötts av positiva rekationer från både kollegor och vänner för hans äventyr i snöovädret.

– Det var lite överraskande, i och med att jag suttit på möte hela dagen, säger han.

Nu står skidorna i lobbyn på jobbet.

– Det blir en bra miljöpolicy för Ystad kommun, säger Björn Hindborg och skrattar.

Och snart är det dags för Björn att skida hemåt.

– Jag hoppas det kan blåsa upp lite så man får medvind hem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Snöovädret i Skåne 27-28 februari

Mer i ämnet